HOME
Artikler om ferskvandsakvaristik
Mit nuværende stueakvarium En løbende artikel om hvordan det går i mit nuværende akvarium. Opdateres jævnligt!
Limnochromis staneri, et sjældent opdræt bliver til. Artikel af Michael Andersen, som i detaljer beskriver verdens første opdræt af denne sjældne cichlide. Der er også masser af generelle informationer om arten.
Malawi fritsvømmer akvarium Opsætning og drift af et akvarium til Malawi søens fritsvømmende cichlider, med instruktion til indretning af akvariet, valg af fisk og fodring af disse.
Mbuna akvarium Opsætning og drift af et akvarium til Malawi søens Mbuna klippekyst cichlider, med instruktion til indretning af akvariet, valg af fisk og fodring af disse.
Når fiskene kommer til Danmark En reportage fra en af CichlideCentrets importer af cichlider.
Opsætning af et klippekyst-akvarium Artikel om opsætning af et klippekyst-akvarium, med tips om modificeringer af akvarier der tidligere har været anvendt til andre formål. Der er også en grundig instruktion om, hvordan man indbygger en baggrund og sætter den op som filter.
Tanganyika selskabsakvarier Opsætning og drift af et akvarium, beregnet til at huse et udvalg af Tanganyika søens cichlider. Artiklen omfatter bla. en udførlig gennemgang af de muligheder for sammensætning, forskellige akvariestørrelser giver.
Archocentrus multispinosa Artsbeskrivelse
Cyprichromis sp. "leptosoma jumbo" Artsbeskrivelse
Enantiopus sp. "kilesa" Artsbeskrivelse
Maylandia estherae Artsbeskrivelse
Paracyprichromis nigripinnis Artsbeskrivelse
Protomelas sp. "steveni taiwan" Artsbeskrivelse
Pseudotropheus demasoni Artsbeskrivelse
Thorichthys ellioti Artsbeskrivelse
Tropheus arterne Slægtsbeskrivelse, med instruktioner i hvordan man kan holde disse fisk.
 
Artikler om Saltvandsakvarier
Konstruktion af kabinet til saltvandsakvarium En artikel der i detaljer beskriver hvordan man planlægger og udfører konstruktionen af et kabinet, med et par eksempler på resultaterne af forfatterens egne anstrengelser.
Opsætning og drift af et saltvandsakvarium  I
Anskaffelse af det nødvendige udstyr, for at kunne starte akvariet.
Opsætning og drift af et saltvandsakvarium II Opstart og dekoration af akvariet.
Opsætning og drift af et saltvandsakvarium III Drift af akvariet.
350L koralrevsakvarium (afsluttet) En illustreret logbog som viser en autentisk opsætning af et 350 liter koralrevsakvarium fra start til nedlæggelse ca. to år senere.
 
Artikler om fotografering (åbner i et nyt vindue, da artiklerne ligger under Kim-Jakobsen.dk/Fotografering )
Akvariefotografering for begyndere I
Tekniske udtryk og indstillinger.
 Tekniske udtryk og indstillinger. En gennemgang af de tekniske udtryk, med forklaring på hvad de forskellige indstillinger gør, og hvordan de foretages.
Overvejelser ved køb af et DSLR kamera. En guide til de som overvejer at anskaffe et DSLR kamera. Artiklen, som jævnligt bliver opdateret, gennemgår de forskellige parametre, der er mere eller mindre afgørende for valget af mærke og model.